Tuesday, September 20, 2005

Maandag: Musea-dag

Maandag zijn we twee musea af geweest. ’s Morgens zijn we naar het People’s Palace & de Winter Gardens geweest. In het People’s Palace was naast de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Glasgow ook een foto tentoonstelling van foto’s uit 1955. Die waren heel mooi. Ik had gehoopt er een één na te kunnen bestellen waarop de universiteit stond in een besneeuwd landschap, maar helaas waren er geen souvenirs van de tentoonstelling. De Winter Gardens waren ook wel mooi, alleen veel kleiner dan ik verwacht had.

’s Middags was het Glasgow Science Center aan de beurt. Daar hebben we in het Imax theater een 3D film gezien over het International Space Station. Dat was heel leuk. Zeker als een object dicht bij je kwam. Ik had echt de neiging het vast te willen pakken, of weg te duiken. Erg gaaf.
Verder zijn we daar naar de Science Hall geweest, daar hadden ze allemaal “wetenschappelijke” proefjes etc. zoals een luchtkanon waar een bal op blijft zweven, muzikale vissen, enz., best leuk, maar meer voor kinderen. Toch best grappig allemaal.
’s Avonds bij de Burger King gegeten. Die wilde Giljam nog uitproberen hier. De XL Double Wopper was lekker, maar de gewone Wopper was mij te veel.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home