Tuesday, September 13, 2005

Loch Ness

Maandag gingen Giljam en ik naar Loch Ness. Dat is best een eind rijden van Gasgow dus stonden we vroeg op. Om 7 uur om precies te zijn. Maar omdat we eerst nog naar de Subway moesten voor internet (ik moest een dringend mailtje sturen) waren we pas om half 10 onderweg. Na een paar stops onderweg voor een wc en wat eten kwamen we rond half 2 aan bij Fort Augustus, het zuidelijkste puntje van het meer. We wilden een rondje rond het meer maken. Als eerste gingen eerst richting een plaatsje dat Drumnadrochit heet, daar is namelijk het officiƫle Loch Ness/Nessie museum, met een grote gift shop (daar waren er heeel veel van) en een klein tentoonstellinkje met foto's van sightings van het Monster. Het was niet een heel boeiend museum. Verderop was echter nog een museum (Loch Ness 2000) wat in 7 interactieve zalen de zoektocht door de tijd heen naar Nessie weergaf. Dit was heel leuk gedaan. Je liep van zaal tot zaal en elke keer was er een audio/video vertelling met efecten van beamers op de muren. Op die manier werd het verhaal van de zoektocht naar het monster van de eerste geruchten rond 400 n chr. tot de wetenschappelijke onderzoeken van de laatste jaren verteld.
Na enige tijd in een gift shop te hebben doorgebracht, - Ik snap overigens niet dat ze moeite hebben om Nessie te vinden als je in die winkel rondkeek (zie foto) - reden we verder richting Inverness, wat het noordelijkste puntje van het meer is en daarna weer via de andere kant terug naar Glasgow.
Het was echt een lange toch we waren rond half 12 terug op mn kamer. En dat terwijl ik de volgende dag mn eerste officiƫle dag zou hebben op de uni.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home