Monday, January 05, 2009

Gelukkig Nieuwjaar!!!

Allereerst wil ik iedereen die ik nog niet gesproken heb via deze weg een gelukkig 2009 wensen. Wij zijn zojuist thuisgekomen van een heerlijke vakantie en na het uitpakken van alle zooi (en dat was nogal wat) zit ik nu rustig op de bank met de lap top om m'n blog te updaten. Dit is de eerste update in een hele lange tijd dus ik kan me goed voorstellen dat niemand meer naar mijn blog omkijkt, maar goed, niet geschreven is nooit gelezen om een bekend spreekwoord te parafraseren. noot aan eventuele lezers: Ik kan geen regelmatige updates na deze garanderen, maar dat houdt het spannend nietwaar?

Om terug te komen op het onderwerp van deze post: onze vakantie, Wij hebben ik de week tussen kerst en nu zelfs twee vakanties weten te proppen.
Allereerst vertrokken we op tweede kerstdag richting Reil aan de moezel. Hier hadden we met het collectief een huis bestaande uit vier appartementen afgehuurd. Het huis was door de indeling in vier appartementen, die naar behoeven als een geheel te gebruiken waren, wat wij dan ook deden, een waar doolhof. Dat moest ook wel want het collectief heeft zich inmiddels uitgebreid tot 17 man.
Halverwege de berg gelegen was er een schitterend uitzicht over de omgeving vanuit het huisje, iets waar we nog extra van genoten op oudejaarsavond. Toen konden we het vuurwerk van alle dorpjes uit de verre omgeving zien.

Zoals vanouds bevatte de week alle goede componenten; gezelligheid, lekker eten, goede wijn, rust, boeken, spelletjes, wandelen, cultuur (oké een beetje dan). We hebben dan ook een heerlijke week gehad. Een paar hele mooie wandelingen gemaakt. Een daarvan langs een bevroren beekje met bevroren watervallen was zeer spectaculair. Lekker gekookt en lekker gegeten. En een paar keer flink ingemaakt met spelletjes (pictionary) maar ook een keer erg goed gespeeld tegen vijf detectives (schotland yard).
De week was eigenlijk veel te snel weer om, en al bleven de tranen van vroeger uit, we vonden het toch erg jammer om weg te moeten gaan. En wij zijn op eigen initiatief nog wel een dag eerder vertrokken. (eigen schuld…tja) Want we moesten naar onze tweede vakantie toe.





Van vrijdagmiddag tot vandaag hebben we lekker gerelaxed in een huisje, of eigenlijk twee, in Center Parcs. In hun grootste park; de Vossemeren. Hier hebben we lekker gelezen en gecomputerd, lekker gegeten, gezwommen in het subtropisch zwembad en ik heb zelfs een vis geaaid. We hadden een rondleiding geboekt achter de schermen bij het koraalbad. Konden we de vissen voeren en zien hoe alles in elkaar stak achter de schermen. Toen we de vissen gingen voeren zei de verzorgster dat er één vis was die graag geaaid werd en daarvoor altijd naar haar – en iedereen verder die wilde aaien – toe kwam. En inderdaad zodra we begonnen met voeren kwam hij aanzwemmen en hij bleef maar in de buurt van de verzorgster zwemmen en zij aaide em. Hij ging van echt liggen genieten, op z’n zij met z’n mond half open rustig met z’n vinnen bewegen om op de zelfde plek te blijven.
Na een tijdje ging ie rondzwemmen om te zien wie er verder nog te bewegen was hem te aaien. Dat moest ik natuurlijk proberen. Heel gek, het voelt een beetje alsof je iets aait dat heel dik is ingesmeerd met olijfolie. Maar het was vooral grappig te zien dat de vis het echt lekker vond. Noot geweten dat vissen het leuk zouden kunnen vinden geaaid te worden.

Vanmorgen toen we wakker werden was de hele wereld wit dat was erg mooi, maar wel wat lastig, we moesten namelijk om 10 uur het huisje uit zijn en naar huis rijden door de sneeuw en de files (380 km België, 500 Nederland) Na een ontbijt/lunch in de dome was de vakantie echt voorbij.
Jammer, maar ik ben eigenlijk ook wel weer blij thuis te zijn en lekker met een kat op de bank te zitten.

Ik heb alleen met al deze vakanties nog niet mijn boek uit gekregen en de DVD’s die moeten nog opgestuurd worden vanuit Duitsland, want die waren we vergeten. Oops…

3 Comments:

Blogger Dirk said...

Vroeg of laat wordt je blog een keer gelezen, echt wel...
Zijn de DVD's al terug?

22:08  
Anonymous Anonymous said...

Gelezen!
Onder het mom van 'beter laat dan nooit'

Maar, leuk weer!

12:44  
Anonymous Quinty said...

Hoi Nelleke,

probeer je via de meest gekke wegen te pakken te krijgen, maar t lukt niet haha... mail of sms ff

x Quint

13:49  

Post a Comment

<< Home