Saturday, May 20, 2006

Dordt in stoom

Dit weekend is Dordt in stoom. Dat wordt elke twee jaar gehouden in Dordt. Dan komen stoomschepen en stoommachines uit allerlei landen en steden naar dordt.
Vrijdag avond is de vlootschouw, dan varen alle schepen langs het groothoofd. Er wordt dan flink getoeterd en geblazen, want ieder moet laten zien dat zij t hardste kunnen.

Opeens was er paniek. De omroeper zei dat er een boot in brand stond. Alle reddingsbrigade bootjes gingen als een gek rondvaren, maar de rook was wel heel erg oranje. Het bleek dat de brandweer een show gaf.

Na de vlootschouw zijn we nog ff op gaan warmen bij t veerhuis, met een warme chocolade met slagroom of een biertje.

Zaterdag middag zijn mam en ik de stad in geweest, even langs de haven lopen en door de stad, langs de stoommachines. Best leuk om al die mannen te zien met hun speelgoed.
‘T rook wel lekker ouderwets naar teer aan de haven.
OP zo’n dag krijg je in t historische havengebied van Dordt echt een idee van hoe t een eeuw geleden was.

‘s avonds hebben we met een ploegje gegeten bij Baloe Beer. Sparerib’s met honing, jammie. Daarna wilden we nog ff naar t groothoofd, maar halverwege trokken twee mannen een giga stekker los en toen gingen alle lichten langs de kade uit. ‘T was duidelijk afgelopen voor vandaag.

Morgen is t ook nog en dan is t weer voor twee jaar voorbij. ‘T is toch wel heel leuk om in de historische binnenstad van Dordt te wonen, je loop t zo ff naar de haven als je een duf hoofd hebt van het leren. Leren ja, want de tentamens komen er weer aan (zucht!)

2 Comments:

Blogger Dirk said...

Dat was dus even stoom afblazen (ja ik weet, het is een inkopper).

11:46  
Blogger Metten said...

Hmmm... en ik kom vanavond de stad niet in (want moet uitgerekend vanavond in de binnenstad van Dordrecht zijn)

11:49  

Post a Comment

<< Home