Monday, October 31, 2005

Dinsdag 25/10 Moniak Winery

Gisteren was een vermoeiende dag en daarom hebben we lekker uitgeslapen de volgende dag.
Omdat we in Schotland zijn vond ik dat er een keer een engels ontbijt moest zijn, dus dat heb ik gemaakt deze morgen. Scrambled eggs, sausages, bacon, baked beans en toast.
Daarna waren we van plan om de wandeling te maken die de huisbaas in het gastenboek geschreven had. Maar het beging van de wandeling was nogal onduidelijk. Aan het einde van onze tuin moest je het pad kunnen vinden, maar er waren overal hekken dus we konden er niet door. Omdat we toch even wilden wandelen zijn we toen het bos ingegaan aan de andere kant van het huisje. Dat was heel mooi in herfst kleuren. We hebben een stuk door het bos gelopen en de wandeling voerde ons naar Moniak castle. Wat een toeval, daar wilden we net heengaan. Het kasteel wordt nog steeds bewoond door de familie die er altijd heeft gewoond, maar om rond te komen heeft de familie een winery opgericht. Dat interesseerde ons vanzelfsprekend uitermate. Ze maken daar wijn, vruchten wijn en jam en marmelade en sauzen en alles (bijna alles) maken ze van planten uit hun eigen omgeving. Zo hebben ze berkensap wijn, bessen wijn, peren wijn, elderblossom wijn etc. heel leuk, ik vond de wijn wel lekker, maar niet als wijn smaken.
Er werd ook een rondleiding gegeven door het bedrijf. Het bedrijf is heel ouderwets opgezet. Potjes worden met de hand gevuld, gelabeld en verpakt. Heel arbeidsintensief. Je snapt niet goed dat ze geld kunnen verdienen, maar het was heel leuk om te zien.
Omdat we al boodschappen gedaan hadden konden we lekker rustig lezen tot het eten, en daarna natuurlijk gezellig naborrelen.

1 Comments:

Blogger Dirk said...

Je begrijpt dat er na het bezoek aan de Winery 's avonds een discussie ontstond, immers het gezelschap heeft kennis van wijn. Want is nu de so called wine, gemaakt van peren, of van berkensap, wijn of is het iets anders? Maar wat dan? De meningen verschilden.

21:33  

Post a Comment

<< Home