Monday, October 31, 2005

Maandag 24/10 Loch Ness

Als je in de buurt van Inverness bent, wat moet je dan in ieder geval gezien hebben??? Juist Loch Ness. Dat hebben we dus gedaan. We zijn via een aantal kleine, en heel mooie weggetjes naar het meer toe gereden. Naar Drumnadrochit. Daar is het Nessie museum. Ik had dit museum met Giljam al gezien, maar wilde het ook graag aan de rest laten zien. Het museum was leuk, maar de gift-shop viel een beetje tegen. De vorige keer dat ik er was waren er weel meer Nessie knuffels waardoor de hele winkel groen zag. Dat effect was nu een beetje weg. Het was ook het einde van het toeristenseizoen. Toch waren er nog meer dan genoeg knuffels over, en we hebben een leuk knuffeltje voor Eric gekocht.
Na het museum en de gift-shop moest natuurlijk ook Urquhart castle bezocht worden. Al was het alleen al omdat Nessie daar meestal gezien wordt. We hoefden niet perse de kasteelruïne te bezoeken, de toegan was 6 pond pp. Dat vonden wij vrij duur voor deze ruïne, maar we hebben wel wat mooie plaatjes geschoten.
Verderop langs de weg liep opeens een hele mooie oude brug met een watervalletje. Daar zijn we dan ook even uitgestapt om naar de waterval toe te wandelen.
Daarna zijn we om het meer heen gereden. Op het zuidelijkste puntje van het meer ligt het plaatsje Fort Augustus waar een aantal hele mooie sluisjes op een rij liggen. En naast de sluisjes een restaurantje, the Bothy waar we geluncht hebben. Ik heb daar voor het eerst Haggis gegeten, maar ben vergeten een foto te maken. Net nadat we Urquhart castle hadden bekeken was het begonnen te gieten – typisch Schots weer – maar na de lunch was het weer droog.
We zijn via de andere kant van het meer weer omhoog gereden. Wat een weg, wat een uitzichten. Giljam en ik hebben die weg ook gereden, maar dan in het donker dus ik herkende ’t niet. ‘T was best een eng weggetje soms.

Ons rondje eindigde in Inverness. Waar we meteen maar boodschappen hebben gedaan voor twee dagen.

3 Comments:

Blogger Dirk said...

This comment has been removed by a blog administrator.

21:38  
Blogger Dirk said...

Het restaurant waar we aten heet 'the bothy bite'.
Op de terugweg langs de rechterzijde van het meer zagen we voor het eerst de famous grouses, maar het nuttigen van een glaasje van dit merk kon door omstandigheden pas veel later plaatsvinden (er zijn namelijk nog veel meer merken).

21:41  
Anonymous Anonymous said...

Bedankt voor de knuffel!

Grt. Eric

15:52  

Post a Comment

<< Home