Monday, October 31, 2005

Vrijdag 28/10 de laatste dag

De laatste dag alweer. Zo’n week gaat heel snel voorbij. We hebben nog een laatste destilleerderij bezocht (…). Dirk en Herma hadden namelijk bij Glenmorangie proefglaasjes gekocht maar maar een paar, met het plan om er bij de volgende nog een paar bij te kopen. Maar bij Clynelish hadden ze geen glaasjes, met als gevolg dat we destilleerderij na destilleerderij afliepen om toch nog glaasjes te vinden. Maar hier hebben we ze dan toch gevonden.

Hierna zijn we langs de Rogie Falls geweest. Dit zijn hele mooie watervallen, we hebben daar ook een stukje door het bos gewandeld. Dat is zo mooi in de herfst met al die kleuren.

Onze volgende stop was in een mooi oud plaatsje waar ik de naam van kwijt ben. Het plaatsje was vroeger een bekend kuuroord. Het vroegere, Victoriaanse stationnetje, is nu omgebouwd tot museum en tearoom. Hier hebben we lekker geluncht.
Na de lunch gingen we door naar het plaatsje Beauly, wat dicht bij ons huisje ligt om inkopen te doen. We hadden geen zin om 30 mijl om te rijden naar Inverness en terug voor de grote winkels. Maar de Coop in Beauly had een beperkt assortiment. Hulde aan Herma dat ze toch zo’n lekkere maaltijd op tafel gezet kreeg die avond.

Toen moesten we onze lege flessen nog kwijt, en dat waren er nog al wat. Het bleek dat er in Beauly geen openbare glasbak was, maar dat ieder huis zijn eigen dumpje had. Dus moesten we 2,8 mijl terug naar het vorige plaatsje om de flessen in de glasbak te gooien, al met al een omweg van 5 mijl. Maar de flessen waren we kwijt.
Toen naar het huisje terug. Daar moesten de tassen ingepakt en het huisje schoongemaakt, voor het vertrek de volgende dag.
Na een lekkere maaltijd en wat whisky toe zijn we vroeg naar bed gegaan, want we moesten de volgende morgen vroeg op.

2 Comments:

Blogger Dirk said...

This comment has been removed by a blog administrator.

21:52  
Blogger Dirk said...

Het mooie plaatsje was Strath Peffer, de distilleerderij was van Glenn Ord (in het plaatsje Muir of Ord).

21:56  

Post a Comment

<< Home