Monday, November 07, 2005

Weekend Isle of SKye, Vrijdag: vertrek uit Glasgow

Afgelopen vrijdag om 4 uur was het dan zo ver, het langverwachte weekend naar Skye. Om 4 uur moest iedereen verzamelen voor de main gate van de uni en dan met de bus richting Skye. Onze bus was een half uur te laat wegens een file, maar om een uur of 5 reden we dan toch Glasgow uit. We hebben een hele mooie route gereden door een aantal van de mooiste plekjes is Schotland, maar helaas was het al snel zo donker dat we er niets meer van konden zien. Gelukkig kon onze gids, Ewan [spreek uit juwen] erg goed vertellen, zodat we toch nog iets mee hebben gekregen van de mooie plekjes waar we langs reden.
We reisden met een organisatie, Haggis tours, die trips naar onder andere Skye organiseert. Ik heb een kaartje bijgevoegd met de route die we gereden hebben, al was het begin en einde iets anders omdat we vertrokken uit Glasgow in plaats van Edinburgh.
Om een uur of 8 stopten we in Ford William voor een snelle avondmaaltijd, naar eigen keuze te halen bij MacDonalds, de lokale Fish and Chips shop of de lokale supermarkt. Wij gingen voor het laatste, en dus heb ik 2 warme kip-stukken gegeten. lekker maar een beetje flauw en droog.
Na deze stop ging de bus verder richting Skye. Rond half 11 kwamen we aan bij het eiland. Net aan de andere kant van de brug ligt een klein vissersdorpje, Kyleakin, dat bestaat uit niet veel meer dan een jeugdherberg en twee pubs (the Saucy Mary en Hakkins Bar). Nadat de kamers verdeeld, onderzocht en ingeruimd waren zijn we nog even gezellig naar de pub gegaan, tot een uur of half 1, want we moesten de volgende ochtend om kwart voor 9 weer in de bus zitten. Dat betekent dus om half 8 op, hopen dat je kan douchen, 8 uur eten en wegwezen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home