Tuesday, January 24, 2006

Mama is hier

Zondag middag kwam mama aan op het vliegveld van Glasgow. 25 minuten te laat vertrokken uit Nederland, maar 10 minuten te vroeg hier, hoe doen ze het toch??

Ik was van te voren nog even de stad in geweest om wat schoenen van de schoenmaker op te halen enzo dus we liepen beiden nogal zwaar beladen de bus in van het vliegveld.
Na aankomst in Glasgow city zelf zijn we maar direct naar m'n kamer gegaan om de koffer weg te zetten etc. Daarna moesten we naar de winkel om avond eten te halen, want op zondag rijdt de metro niet meer na 6 uur en dan zijn ook de winkels dicht.

We zijn naar de luxere supermarkt ' Sommerfields' op Byres road geweest, om een gezonder en gevarieerder menu te kopen dan ik de afgelopen weken had gehad.
Daarna zijn we via de uni terug gelopen naar mn kamer waar we lekker hebben gegeten en daarna rustig tv gekeken en gelezen hebben. We zijn wel vroeg naar bed gegaan.

Maandag zijn we de stad in geweest. Gewoon rondlopen en de sfeer opsnuiven, en een zwarte broek voor mama kopen. We zijn geslaagd voor de broek en toen was het lunchtijd.

We hebben gelunched / thee gedronken in the Willow thearooms. Dit is een thearoom op Shauciehall street die oorspronkelijk gedecoreerd en ontworpen (gebouw en meubels) is door de Glasgowse architect Charles Mackintosh. De oorspronkelijke thearoom is weg, maar een van de ruimtes, de 'room the luxe' , is een aantal jaren geleden gerestaureerd in het oorspronkelijke gebouw, waar nuop de begane grond een juwelier zit.

Hierna zijn we doorgelopen naar de Glasgow School of Art, die even verderop zit. Dit gebouw is van binnen en van buiten ontworpen door Mackintosh, en wordt gezien als een van zijn beroemdste werken. Helaas konden we van de binnenkant niet heel veel zien omdat die alleen voor studenten toegankelijk was, maar het was ewen heel mooi gebouw. Alleen toen ik 's avonds mn boek over Mackintosh nog eens goed las zag ik dat we ook wel het een en ander gemist hadden.

hierna hadden we nog net tijd over om St Mungo's museum for religious art te bekijken, een museum wat ik al een half jaar op m'n verlanglijstje had sttan, en wat heel interessant bleek. Allemaal voorwerpen en gebruiken en uitleg over allerlei verschillende grote en kleine Godsdiensten en een indrukwekkende fototentoonstelling in zwart-wit foto's van de Klu Klux Clan. Heel indrukwekkend en eng.

Daarna moesten we snel naar huis, eten en door naar de vergadering van de Soroptimisten Club van Glasgow, waar mama en ik uitgenodigd waren als gasten. Mama als lid van de Soroptimisten Club in Dordrecht had hun hulp gevraag bij het zoeken van een kamer voor mij toen ik net in Glasgow kwam en zo was het contact ontstaan. Het leek ons leuk om 'ns langs te gaan, nu mama toch hier was. Wat ook leuk was is dat ze vergaderen in de universiteit.

om een uur of 10 waren we klaar en gingen we naar huis, waar we nog even rustig op de bank hebben gezeten met rode wijn, kaas en cream crackers voor we naar bed gingen.

2 Comments:

Blogger Dirk said...

Glasgow is wel een echte wereldstad, zo met die metro-tijden.
Van optimisten had ik al eens gehoord, maar wat doen ze met Sor ervoor?

22:37  
Blogger Nelleke said...

tja... dat moet je mn moeder dan maar vragen de 12e

hihi, tot dan

16:43  

Post a Comment

<< Home